04Апр

ТЕХНИЧКО УПАТСТВО ЗА НАЈАВА НА ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ЛЕКАРИТЕ

ТЕХНИЧКО УПАТСТВО ЗА НАЈАВА НА ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ЛЕКАРИТЕ (линк до документот)  

26Мар

ОДЛУКА За формирање на времена Комисија на СКМ

ОДЛУКА За формирање на времена Комисија на СКМ за разгледување на поднесени досиеа од сложен карактер по однос на спроведување на постапка за стручен испит...

24Мар

ОДРЖАНИ ИЗБОРИ ВО ПЕТ РЕГИОНАЛНИ ОДБОРИ

На 22 март се спроведоа избори во пет регионални одбори за дополнување на членови во истите кои согласно Статут на СКМ ( чкен 58, став...

24Мар

ВТОР ПОЛИТИЧКИ СОСТАНОК

Особено задоволство ни е дека оваа година Стоматолошката комора на Македонија беше домаќин на Вториот политички состанок  којшто се одржи во Скопје на 9 март...

24Мар

Меѓународната активност на Стоматолошката комора на Македонија е во значителен подем

По поканата  на Европската Комисија за економија и социјала (EESC -European Economic anf Social Committee)   представниците на Комората учествуваа  на состанокот на комисијата , во...

21Фев

ИЗБОРИ ЗА ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЧЛЕНОВИ ВО РО

Избирачки списоци на увид Аеродром Берово, Пехчево и Делчево Гевгелија, Дојран, Валандово и Богданци Прилеп, Крушево, Македонски Брод Свети Николе, Лозово, Пробиштип и Македонска Каменица...

15Фев

РЕАКЦИИ ПО ПОВОД ИЗНЕСЕНИ НЕВИСТИНИ ЗА РАБОТАТА НА СКМ

Реакции во врска со изнесени тенденциозни невистини и дезинформации на социјални мрежи од страна на делегат во Собрание на СКМ и претседател на РО Прилеп,...

30Јан

Конечно крај на проблемот на специјалистите кои работеле во ординации по општа стоматологија и обратно

Крај за една од најголемите неправедности и неправилности за докторите по стоматологија поврзани со Законот за здравствена заштита и крај за понижувањата на нашите доктори...

30Дек

Ординација Д-р Нина добитник на награда од FDI

Добитници на наградата од Светската стоматолошка федерација-FDI, за најдобра фотографија, по повод одбележување на Светскиот ден на оралното здравје за 2018 е стоматолошката ординација Д-р...