• skm@skm.mk
  • Пон - Пет 8-16 ; Прием на странки од 10-15
  • Објавено на април 12, 2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД КРИЗНАТА ГРУПА НА СКМ ЗА ИМУНИЗАЦИЈА НА СТОМАТОЛОШКИТЕ АСИСТЕНТИ

По денешната комуникација на Претседателот на СКМ д-р Маријан Денковски и Министерот за здравство на Република Северна Македонија д-р Венко Филипче, Ве известуваме дека се дојде до конечно решение и надминување на техничкиот проблем за имунизација на вработените од стоматолошките тимови, стоматолошките асистенти, кои во најкраток временски рок, овие денови ќе бидат известувани за термините на примање на вакцините.

ВАЖНО !!!

Сите стоматолози кои имаат пријавено стоматолошки сестри за вакцинирање, а истите СЕ ОТКАЖУВААТ или НЕ САКААТ да примат вакцина, од било која причина, се задолжуваат ДА ПРИЈАВАТ ВО СКМ на маил COVIDSKM@GMAIL.COM, како НЕ БИ СЕ ЗАФАЌАЛЕ ТЕРМИНИ БЕЗ ПОТРЕБА, за оние кои сакаат да бидат вакцинирани.

 

ОД КРИЗНАТА ГРУПА НА СКМ

Јавете се

+389 2 3246 852

Порака

skm@skm.mk

Посетете не

ул. Балзакова бр. 32, Скопје

Банка

Комерцијална Банка 300000000477179

X