• skm@skm.mk
  • Пон - Пет 8-16 ; Прием на странки од 10-15
  • Објавено на мај 4, 2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со објавата за пријавување за вакцинација од 28.04.2021

Почитувани колеги

Во врска со објавата за пријавување на стручните тимови од стоматолошките ординации за вакцинација, објавена на страната на СКМ (ЛИНК ДО ОБЈАВАТА) Ве известуваме и Ви напоменуваме дека:

ПОТВРДАТА која ја издава работодавецот на вработените кои треба да се вакцинираат (ЛИНК) НЕ ТРЕБА ДА СЕ ИСПРАЌА НА МАИЛ во СКМ ниту пак е поребно да се потврди во комората, туку ВРАБОТЕНИОТ ја носи со себе на ПУНКТОТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА каде што ќе се упати.

Комората не врши евиденција ниту треба да ги контролира потврдите. По упатство на Министерството за здравство, Вработените од стручните тимови (здравствени работници и соработници) со потврдата се упатуваат дирекно на пункт.

 

Од Кризниот штаб на СКМ

 

Јавете се

+389 2 3246 852

Порака

skm@skm.mk

Посетете не

ул. Балзакова бр. 32, Скопје

Банка

Комерцијална Банка 300000000477179

X