02Мар

Светскиот стоматолошки конгрес ФДИ 2021 Сиднеј ќе биде 100% виртуелно специјално издание

Светскиот стоматолошки конгрес ФДИ 2021 Сиднеј ќе биде 100% виртуелно специјално издание Овој 26-29 септември, Австралиската стоматолошка асоцијација (АДА) и ФДИ ќе претстават целосно виртуелно,...

21Фев

Меѓународен стоматолошки весник: Првпат со издание за отворен пристап на Интернет бесплатно

      Драги пријатели, го објавивме нашето прв издание за целосно отворен пристап на Меѓународниот стоматолошки весник што сега е беслатно. Сите статии се...

16Фев

Известување во врска со вакцинација против Covid-19

Почитувани, Ве известуваме дека рокот за пријавување за вакцинација против Covid-19, во првата фаза, е завршен на 16.02.2021, во 12:00 часот. Добиените податоци се обработени...

26Јан

Нова локација на СТоматолошката Комора на Македонија

Ве известуваме дека новата локација на СКМ се наоѓа на ул. Балзакова бр. 32, Скопје, во непосредна близина на претходната локација, на истиот паркинг простор...

28Дек

Анкета за вакцинирање на здравствени работници против Covid-19 вработени во стоматолошки установи

Почитувани колеги, Ве информираме дека Стоматолошката комора на Македонија, во соработка со Министерството за здравство и Институт за јавно здравје, ја превзема обврската за информирање...

24Дек

ИЗВЕСТУВАЊЕ за членови на испитна комисија за полагање на стручен испит

ПРИЈАВА за членови на испитна комисија за полагање на стручен испит   Согласно Правилникот за составот на испитната комисија, начинот на полагање на стручниот испит,...

17Дек

Аконтативните исплатени износи не се враќаат до 31.12. 2020 година

Сакаме да Ве информираме дека по разговорите со в.д.директорот ФЗОРСМ, Стево Крстевски, од 3.12.2020 околу правното решение за т.н. аконтации за специјалис­тичко консултативни стоматолошки ординации...