06Мај

ПОТВРДА / СЕРТИФИКАТ КАЈ МАТИЧНИОТ СТОМАТОЛОГ / МАТИЧНИОТ ЛЕКАР

ПОТВРДА / СЕРТИФИКАТ КАЈ МАТИЧНИОТ СТОМАТОЛОГ / МАТИЧНИОТ ЛЕКАР *постапката како се стига до потврдата/сертификатот е наведена подолу на текстот   Почитувани колеги, Министерството за...

04Мај

ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со објавата за пријавување за вакцинација од 28.04.2021

Почитувани колеги Во врска со објавата за пријавување на стручните тимови од стоматолошките ординации за вакцинација, објавена на страната на СКМ (ЛИНК ДО ОБЈАВАТА) Ве...

28Апр

Известување во врска со издавањето на ПОТВРДА за извршен стоматолошки преглед на деца кои се запишуваат во прво одделение

Согласно член 60 од Законот за основното образование („Службен весник на РСМ“ бр.161/19 и 229/20), при запишувањето на детето во прво одделение родителот, односно старателот...

22Апр

Известување за ТЕКОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА – НАЈНОВИ НАСОКИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Почитувани, Ве известуваме дека по испраќањето на списоците за вакцинација на стоматолошките тимови во Министерството за здравство во текот на вчерашниот ден – 21.04.2021, во...

21Апр

ПРИЈАВУВАЊЕТО ВО ИДНИНА ПРЕКУ ОФИЦИЈАЛНИОТ САЈТ НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО 

ПРИЈАВУВАЊЕТО ВО ИДНИНА ПРЕКУ ОФИЦИЈАЛНИОТ САЈТ НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО  https://vakcinacija.mk/   Почитувани,  Сакаме да Ве информираме дека денес, 21.04.2021 до Министерство за здравство и...

16Апр

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈА НА СТОМАТОЛОШКИ ТИМОВИ СО СПИСОЦИ

Почитувани, Во прилог на ова известување, се прикажани списоците на доктори на стоматологија и стоматолошки асистенти кои се пријавиле за вакцинација во перидот од 07.04.2021...

14Апр

Ново известување за вакцинација против Covid-19, за стоматолошки тимови

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ: Документ за лична идентификација Согласност за вакцинација – ПРЕВЗЕМИ    Ве известуваме дека до петок 16.4.2021 г. ќе бидат објавени и списоците на...

12Апр

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД КРИЗНАТА ГРУПА НА СКМ ЗА ИМУНИЗАЦИЈА НА СТОМАТОЛОШКИТЕ АСИСТЕНТИ

По денешната комуникација на Претседателот на СКМ д-р Маријан Денковски и Министерот за здравство на Република Северна Македонија д-р Венко Филипче, Ве известуваме дека се...