Гостување на претседателот на Стоматолошката комора на Македонија во емисијата „Заспиј ако можеш“ на Алфа ТВ

Почитувани, Ве известуваме дека на 10.07.2024год. во 22:30 часот на националната телевизија Алфа ТВ, во емисијата ,,Заспиј ако можеш”, гостин ќе биде претседателот на Стоматолошката комора на Македонија, д-р Маријан Денковски. Тема – актуелности во стоматолошката здравствена заштита.

Средба на претседателот на Стоматолошката комора на Македонија д-р Маријан Денковски и делегација на Комората со делегација на Германската федерална стоматолошка комора и парламентарната Комисијата за здравство.

Претседателот на Стоматолошката комора на Македонија со делегација на Комората, ја оствари првата средба со парламентарната комисија за здравство на новиот состав на Македонското собрание на која присуствуваше делегација на Германската федерална стоматолошка комора. Средбата ја отвори претседателката на Комисијата, Рашела Мизрахи, која информира дека ова е добра можност за размена на искуства и идеи.…

ТРЕТ состанок со претседателот на СКМ на платформата ZOOM – 28.06.2024

Оnline состанок со претседателот и раководството на Стоматолошката комора на Македонија, преку платформата Zoom. Состанокот се одржа на 28.06.2024 (петок) со почеток во 12:00 часот. За да го погледнете видеото кликнете на следниов ЛИНК

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РАБОТНО ВРЕМЕ НА СТРУЧНАТА СЛУЖБА НА СКМ ВО ПЕРИОДОТ ОД 01.07.2024 ДО 31.08.2024 ГОДИНА

Почитувани, Ве известуваме дека работното време на Стручната служба на Стоматолошката комора на Македонија, во периодот од 01.07.2024 до 31.08.2024 ќе биде од 08:00 до 14:00 часот. Со почит, Стручна служба на Стоматолошка комора на Македонија

IN MEMORIAM д-р Митко Проданов

На ден 26.06.2024 година, на 71-годишна возраст почина д-р Митко Проданов, стоматолог од Струмица. Д-р Проданов е роден на 07.12.1952 година во Струмица. Дипломирал на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје 1979 година, а стручниот испит за дипломирани доктори по стоматологија го положил во 1982 година. По положувањето на стручниот испит…

ZOOM ОТВОРЕНО – ПРАШАЈ СЕ ШТО ТЕ ИНТЕРЕСИРА

СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И РАКОВОДСТВОТО НА СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА Членарина, Минимални (референтни) цени, Правилник за рекламирање на стоматолошките установи и се друго што Ве интересира Почитувани, Ве покануваме на online состанок со претседателот и раководството на Стоматолошката комора на Македонија, преку платформата Zoom. Состанокот ќе се одржи на 28.06.2024 (петок) со почеток во 12:00 часот.  Состанокот ќе започне во 12.00…

IN MEMORIAM – Д-Р БОБАН АНТОСКИ

На ден 15.05.2024 година, на 41-годишна возраст почина д-р Бобан Антоски. Д-р Антоски е роден на 10.08.1982 година во Тетово. Средното образование завршил во Тетово, во средното медицинско училиште „Никола Штејн“, а дипломирал во 2010 година  на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.  Д-р Антоски од 2015 година е вработен во…