РЕГИСТЕРОТ НА КОМОРАТА ВО НОВ ФОРМАТ И НА CLOUD СО МАКСИМАЛНА ЗАШТИТА

-Унапредена мобилна апликација на Комората – можност за плаќање на членарината on line Почитувани колеги, По неколку годишен развој во соработка со македонската реномирана софтверска компанија NEXTSENSE, пуштен е во функција нов, најсовремен софтвер-регистар, изработен специјално за потребите на Стоматолошката комора на Македонија, кој освен што многукратно ја олеснува работата во Комората, ги нуди и…

Прочитај повеќе

IN MEMORIAM – ПРОФ. Д-Р ДРАГОЉУБ ВЕЛЕСКИ – ПРВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Со големо жалење соопштуваме дека почина проф. д-р Драгољуб Велески – првиот претседател на Стоматолошката комора на Македонија. Проф. д-р Драгољуб Велески е роден на 20 ноември 1946 година, во с. Селце, Крушево, Р. Македонија. Средно образование завршил во Училиштето забни техничари во Скопје, во 1965 година. На Стоматолошкиот факултет во Скопје дипломирал во 1971,…

Прочитај повеќе

IN MEMORIAM – СПЕЦ. Д-Р ЗВЕЗДА КОЧОВ

Д-р Звезда Кочов е родена на 30.03.1982 во Радовиш, дипломирала на Стоматолошкиот факултет во Скопје во 2008 година, а специјализирала орална хирургија на истиот факултет во 2014 година. Од 2008 до 2013 година, д-р Кочов работи како доктор по општа стоматологија во ПЗУ Дента Лукс – Радовиш и и ПЗУ Орал Арт – Велес, а…

Прочитај повеќе

Собранието на РСМ ги усвои измените и дополнувањата на Законот за здравствената заштита кои се однесуваат на ПОЛИКЛИНИКИ и акт за утврдување на МИНИМАЛНИ ЦЕНИ на приватните здравствени услуги

  Собранието на Република Северна Македонија, на седница одржана на 7-ми февруари 2024 година, ги донесе измените и дополнувањата на Законот за здравствената заштита, а истите се објавени во ‘’Службен весник на РСМ‘‘ бр. 30/2024 од 09.02.2024 година. Долгоочекуваните промени на одредбите кои се однесуваат на основање и работа на поликлиниките стапија на сила од…

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА 22 КОГРЕС НА СТОМАТОЛОЗИТЕ НА СРБИЈА 08-11.11.2023 г.

Почитувани членови, Ве известуваме дека од 8 – 11.11.2023 година во х. Мона Плаза во Белград ќе се одржи 22-риот Конгрес на стоматолозите на Србија. Стоматолошката комора на Македонија е коорганизатор на Конгресот, заедно со Хрватската комора на дентална медицина, Комората на доктори на стоматологија на Република Српска, Стоматолошката комора на Црна Гора, Стоматолошката комора…

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НA РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, ЗА ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЛИЦЕНЦИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНА ДЕЈНОСТ – ОРТОДОНЦИЈА И ОРАЛНА ХИРУРГИЈА – ВТОР ОГЛАС

Почитувани, Ве известуваме дека од страна на Министерството за здравство Нa Република Северна Македонија,  објавен e ЈАВЕН ПОВИК за доделување на лиценци за вршење на здравствена дејност – Ортодонција и Орална хирургија на ниво на секундарна здравствена заштита во мрежата на здравствени установи во Република Северна Македонија (Сл. весник бр. 193/2023 од 15.09.2023г.).

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НA РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, ЗА ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЛИЦЕНЦИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНА ДЕЈНОСТ – ОРТОДОНЦИЈА И ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

Почитувани, Ве известуваме дека од страна на Министерството за здравство Нa Република Северна Македонија,  објавен e ЈАВЕН ПОВИК за доделување на лиценци за вршење на здравствена дејност – Ортодонција и Орална хирургија на ниво на секундарна здравствена заштита во мрежата на здравствени установи во Република Северна Македонија (Сл. весник бр. 188/2023 од 07.09.2023г.). Јавниот повик…

Прочитај повеќе