17Апр

Втора средба со Министерот д-р Беким Сали во проширен состав

На 14.03.2022 година на иницијатива на министерот за здравство, д-р Беким Сали, се одржа проширен состанок, односно втора средба за анализа на проблемите на избраните...

14Апр

Стоматолошката комора: Не сме правеле ценовни картели, туку заштитни цени

Интегрална реакција од Стоматолошката комора на Македонија за текстот на „Фактор“ под наслов „Вулканизери и стоматолози правеле ценовни картели во Македонија“ објавен на 14.04.2022.  ...

24Мар

Трите медицински комори бараат изземање од Законот за заштита на лични податоци

Законот за заштита на лични податоци да не се имплементира во приватните здравствени установи со мал број вработени, бараат Лекарската, Фармацевтската и Стоматолошката комора, бидејќи...

08Мар

Решение на Комисијата за стручни стоматолошки прашања при СКМ

Решение на Комисијата за стручни стоматолошки прашања при Стоматолошката комора на Македонија по однос на Барањето бр.17-127/1 од ЗПЗСУ-ПДДМ   Барање бр.17-127/1 од ЗПЗСУ-ПДДМ Кавадарци...

07Мар

Известување од Надзорниот одбор на СКМ во врска со Барањето од ЗПЗСУ-ПДДМ

Известување од Надзорниот одбор на Стоматолошката Комора на Македонија во врска со Барањето од ЗПЗСУ-ПДДМ за вршење на надзор врз работата на Комисијата за стручни...

04Фев

Средба на Претседателот на СКМ Д-р Денковски со Министерот за здравство Д-р Беким Сали

Претседателот на Стоматолошка комора на Македонија д-р Маријан Денковски денеска оствари работна средба со министерот за здравство д-р Беким Сали. Претседателот Денковски во свое име...