Второто издание на Прирачникот за стоматолошка етика презентирано на Светскиот конгрес на FDI во Буенос Аирес, 7 септември 2018 година

Второ издание на “Прирачник за стоматолошки етика” на FDI, беше претставен во една сесија со наслов “Прирачник за дентална етика – Алатка за дентално образование и стоматолози”, каде беа присутни и некои од авторите кои детално го претставија ова издание на Прирачникот и дискутираа и разменуваа етички искуства од областа на денталната медицина. Според ставот…

Клучни резултати од 106-иот годишен стоматолошки конгрес на FDI, Буенос Аирес, 5 – 8 септември, 2018 година

106-иот стоматолошки конгрес на FDI заврши во Буенос Аирес на 8 септември 2018 година. Конгресот беше организиран во соработка со Аргентинската стоматолошка асоцијација и се одржа во конгресен центар Ла Рурал во Буенос Аирес, Аргентина и беа присутни речиси осум илјади учесници од целиот свет. “Со нашата научна програма и преполна индустриска изложба, Светскиот конгрес…