Ординација Д-р Нина добитник на награда од FDI

Добитници на наградата од Светската стоматолошка федерација-FDI, за најдобра фотографија, по повод одбележување на Светскиот ден на оралното здравје за 2018 е стоматолошката ординација Д-р Нина. FDI ја препозна енергијата и општествената одговорност која со години наназад оваа ординација ја одржувала преку бројни настани, едукации и кампањи посветени на оралната култура и здравје. Изминатата година…

Договор помеѓу Коморите и ФЗОМ по однос на потпишување на барања и анекси на договорите

СООПШТЕНИЕ За начинот на поднесување на барање за продолжување на договори и потпишување на анексите на договорите / договорите за 2019 година со сите здравствени установи На денешната средба што се одржа во просториите на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, Фондот со Лекарската комора на Македонија, Стоматолошка комора и Фармацевтска комора се договорија: Барањата за…

Најнова информација !!! Известување за потпишување на анекс договорите со ФЗОМ

Почитувани, Барањето за продолжување на Договор со ФЗОМ односно барањето за анексите можете да го поднесете преку ПОРТАЛОТ на овластеното лице од Вашата ПЗУ без дигитален сертификат, сертификатот ќе Ви биде потребен за потпишување на анексот. Следете го корисничкото упатство кое Ви го доставуваме во прилог. УПАТСТВО

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА !!! Соопштение за продолжување на Анекс договорите за 2019 г.

Соопштение за продолжување на Анекс договорите за 2019 година Почитувани, По договорот со ФЗОМ на 05.12.2018 година дека за наредните 6(шест) месеци ќе се потпишуваат анекси на веќе постоечки договори поради неприфатливоста на понудените нови договори  , Фондот на 07.12.2018 излезе со  уште едно некоректно соопштение дека СИТЕ  ПЗУ-а  мора да имаат  сертификати/токени најдоцна до…

На 05 декември одржан состанок меѓу Стоматолошката комора на Македонија и ФЗОМ

Планираниот, но поради службен  пат на претседателот на Комората одложениот состанок помеѓу раковотството на Комората и менаџерскиот тим на ФЗОМ на 26.11.2018 година се одржа на 05.12.2018 година. На состанокот присуствуваа: директорите на ФЗОМ Г. Данаил Ден Дончев, Г.Орхан Рамадани, директорот на Правниот сектор на ФЗО, Јасмина Смилевска , претставникот од инспекторатот на ФЗОМ Вера…

Ден на либерални професии

Делегацијата на Стоматолошката комора на Македонија, Претседателот  на Комората  Д-р Маријан Денковски и Заменикот на претседателот  на Комората  Доц. Д-р Кенан Ферати на покана на EESC (European Economic anf Social Committee) / Европската комисија за економија и социјала на Европската унија  во Брисел, Белгија  од 26-27.11.2018 година присуствуваше  на сесијата на комисијата со тема „…

Воведување на ТОКЕНИ (сертификати) од ФЗОМ – информации

Почитувани колешки и колеги, По добивање на допис од ФЗОМ поврзан со воведување на квалификуван сертификат во делот од електронските услуги од ИТ системот на Фондот од 25.10.2018 година тимот на Стоматолошка комора на Македонија стапи во контакт и одржа серија на состаноци со единствените два добавувачи на сертификати КИБС и Телеком. По добиените информации…