НАШ КОЛЕГА ИЗБРАН НА ВИСОКА ФУНКЦИЈА ВО FEO

  Почитувани колеги, со гордост би сакале да ја споделиме информацијата дека нашиот ценет колега и ортодонт Др. Игор Кировски е избран за претседател на етичкиот комитет на европската ортодонтска федерација ( FEO – Federation European Orthodontics / European Federation of Orthodontics) FEO ETHICS Committee  President: Dr.Igor Kirovski. North Macedonia. Members: Dr.Trevor Hodge. United Kingdom Dr.Petros…

ПОЈАСНУВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА МОБИЛНАТА АПЛИКАЦИЈА НА СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Бидете навремено информирани! Погледнете го Вашиот профил во регистар на Комората! По одлуката на Извршниот одбор на СКМ за изработување на мобилна апликација, која воедно е и електронска членска карта со единствен QR код на секој член на комората, како најповолна понуда за изготвување на софтвер за апликацијата се прифати понудата на Некстсенс. Денес, веќе…

КОНЕЧНО ДОДЕЛЕНИ ДЕЛ ОД ЛИЦЕНЦИТЕ ЗА ВРШЕЊЕ ЗДРАВСТВЕНА ДЕЈНОСТ ПО ОРТОДОНЦИЈА, ПРОТЕТИКА И ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

По ветувањето за отворање на мрежата на здравствени установи од почетокот на 2019 година и објавата на 84 Јавни повици за доделување на лиценци за вршење на специјалистичка стоматолошка здравствена дејност од почетокот на 2020 година, конечно се доделени дел од нив. Имено, по скоро две години од објавата на Јавните повици во Службен весник…

ТЕХНИЧКО УПАТСТВО ЗА НАЈАВА НА ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ЛЕКАРИТЕ

ТЕХНИЧКО УПАТСТВО ЗА НАЈАВА НА ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ЛЕКАРИТЕ (линк до документот)    ПО НАЈАВУВАЊЕТО РЕФРЕШИРАЈТЕ ЈА СТРАНАТА НА ПРЕБАРУВАЧОТ (F5 на тастатурата или копчето на пребарувачот )          

ПРЕПОРАКА ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ COVID-19 СО ТРЕТА ДОЗА

Почитувани, На седницата на Извршниот одбор на Стоматолошката комора на Македонија, одржана на 06.10.2021, беше разгледана препораката од Министертвото за здравство на Република Северна Македонија, за примање на трета доза од вакцината против Covid-19, при што беше заклучено следното: Извршниот одбор на Стоматолошката комора на Македонија, во целост ја прифаќа препораката на Министертвото за здравство…