ДОПОЛНИТЕЛНИ УПАТСТВА  ЗА ОРДИНАЦИИ

*Најмалку три до пет пати на ден, чистете ги најчестите допирни места во просторијата, како што се: рачки на вратите, рачки за прозорци, чешми во ординација и тоалети, копчиња за палење на светло, далечински управувачи, прекинувачи за напојување, лифтови, и други површини што ги користат поголем број на лица. *Средствата за дезинфекција кои ќе ги…

COVID-19

КАКО ДА СЕ АДАПТИРАТЕ НА ЖИВОТОТ КОГА ПОСТОИ МОЖНОСТ ОД ЗАРАЗА ОД ВИРУСОТ   Колешки и колеги! Доколку не сте сигурни дека може да обезбедите сигурност на пациентите и со тоа и на самите Вас и Вашите најблиски подобро не работите, зошто искуството и препораките од состанокот на нашите колеги во Комо , Ломбардија( Италија…