Протоколи, менаџмент и степени на рестрикција

Соодветните документи можете да ги симнете на линковите кои се приложени: 1. Протокол за работа на стоматолошките ординации 2. Нивоа на рестрикции на стоматолошки интервенции 3. Менаџмент на пациени во услови на КОВИД 19

Стоматолошките ординации од 13.05.2020 почнуваат со работа

Почитувани, На денешниот состанок на Комисија за заразни болести (11.05.2020 година) на кој присуствуваа министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Стоматолошка комора на Македонија Маријан Денковски, Комисијата одлучи сите стоматолошки ординации во Република Северна Македонија од 13.05.2020 (среда) година да отпочнат со работа. За сите останати технички детали поврзани со препорачани протоколи за…