Светскиот стоматолошки конгрес ФДИ 2021 Сиднеј ќе биде 100% виртуелно специјално
издание

Овој 26-29 септември, Австралиската стоматолошка асоцијација (АДА) и ФДИ ќе претстават
целосно виртуелно, специјално издание на Светскиот стоматолошки конгрес. Заради
рестрикциите на патување поради COVID-19, Конгресот за прв пат е префрлен 100% на
интернет .

Овој виртуелен конгрес, што ќе биде емитуван од Меѓународниот центар за конвенции во
Сиднеј, ќе има можност да емитува сесии во живо, како и претходно снимени презентации на
барање, кои ќе бидат достапни 60 дена по Конгресот.
Учесниците на Конгресот ќе имаат на располагање избор од повеќе од 200 СЕ научни сесии,
со говорници од Африка, Америка, Азија, Австралија, Европа, Средниот исток и Нов Зеланд.
Учесниците ќе можат да комуницираат со говорниците и да поставуваат прашања во реално
време.

Индустриската изложба исто така ќе се одржи преку истата платформа за виртуелни настани,
обезбедувајќи непречено искуство на учесниците да се поврзат со изложувачите и да ги видат
демонстрациите на производите.

Сите редовни деловни состаноци со ФДИ и Генералното собрание исто така ќе бидат одржани
на оваа виртуелна платформа.

Прозорецот за апстрактно пријавување е пократок оваа година, поради тоа доставете ја
вашата пријава денес, пред истекот на времето

Поднесувањето ќе трае само до 15 април 2021 година. Авторите можат да ги достават
пријавите за усни презентации и постери во следниве категории: општа стоматологија;
превентивна стоматологија; стоматолошки третман и ресторативна стоматологија; и орална
хирургија, медицина и рак.
Ве молиме, доставете ги вашите пријави што е можно поскоро и внимателно прегледајте ги
упатствата за апстрактно пријавување пред да ги доставите.

ЛИНК до страната на КОНГРЕСОТ

ЛИНК до упатство за апстракти

 

СТРАНА ЗА ПРИЈАВА НА АПСТРАКТИ