09Ное

ВЕБИНАР – “Дентална хипоминерализација – решенија за секојдневната клиничка пракса”

Dental hypomineralization – solutions for everyday clinical practice Ass. Prof. Dr. Natalia Gateva Fri 16 Nov, 02:00 pm Eastern Europe Time (Bulgaria time zone) LIVE...

10Сеп

Насоки за откривање на рак на усната шуплина во денталната медицина, нивно потиснување и грижа за пациентите сега се достапни на веб-страницата на FDI

Автори: Ihsane Ben Yahya i Fani Anagnostou Во повеќе од 70% од случаите пред да се појави рак во усната празнина му претходат премалигни орални...

08Сеп

Второто издание на Прирачникот за стоматолошка етика презентирано на Светскиот конгрес на FDI во Буенос Аирес, 7 септември 2018 година

Второ издание на “Прирачник за стоматолошки етика” на FDI, беше претставен во една сесија со наслов “Прирачник за дентална етика – Алатка за дентално образование...

08Сеп

Клучни резултати од 106-иот годишен стоматолошки конгрес на FDI, Буенос Аирес, 5 – 8 септември, 2018 година

106-иот стоматолошки конгрес на FDI заврши во Буенос Аирес на 8 септември 2018 година. Конгресот беше организиран во соработка со Аргентинската стоматолошка асоцијација и се...

04Јун

Д-Р МАРИЈАН ДЕНКОВСКИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

На вчера одржаното Изборно собрание за Денковски гласале мнозинство од 47 присутни делегати.