IN MEMORIAM – ПРОФ. Д-Р АЛБЕРТО БЕНЕДЕТИ

Стоматолошката комора на Македонија изразува искрено и длабоко сочувство до семјството, пријателите и соработниците на Проф. д-р Алберто Бенедети, кој прерано и ненадејно не напушти. Проф. д-р Алберто Бенедети е редовен професор на Катедрата за Максилофацијална Хирургија на Стоматолошкиот факултет во Скопје. Вработен во ЈЗУ Клиника за хирургија на лице,вилици и врат- максилофацијална хирургија „Академик…

ИЗВЕСТУВАЊЕ во врска со објавата за пријавување за вакцинација од 28.04.2021

Почитувани колеги Во врска со објавата за пријавување на стручните тимови од стоматолошките ординации за вакцинација, објавена на страната на СКМ (ЛИНК ДО ОБЈАВАТА) Ве известуваме и Ви напоменуваме дека: ПОТВРДАТА која ја издава работодавецот на вработените кои треба да се вакцинираат (ЛИНК) НЕ ТРЕБА ДА СЕ ИСПРАЌА НА МАИЛ во СКМ ниту пак е…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈА НА СТОМАТОЛОШКИ ТИМОВИ СО СПИСОЦИ

Почитувани, Во прилог на ова известување, се прикажани списоците на доктори на стоматологија и стоматолошки асистенти кои се пријавиле за вакцинација во перидот од 07.04.2021 до 15.04.2021. Ве известуваме дека во табелите се објавени само оние доктори и асистенти кои: имаат важечки лиценци за работа од областа на стоматологијата (само за доктори на стоматологија) немаат…

IN MEMORIAM – Д-Р СНЕЖАНА ВИТАНОВА АЛЕКСОВСКА

Стоматолошката комора на Македонија изразува искрено и длабоко сочувство до семјството, пријателите и соработниците на д-р Снежана Витанова Алексовска, која почина на ден 01.04.2021 како последица на компликации предизвикани од SARS-CoV-2. Д-р Витанова Алексовска е родена на 29.09.1958 година во Скопје каде завршила средно медицинско училиште и Стоматолошки факултет. Од 1988 година работи во Здравствен дом…

Известување од Кризната група на СКМ за ИМУНИЗАЦИЈА на СТОМАТОЛОШКИТЕ ТИМОВИ

Кризната група на СКМ секојдневно е во контакт со надлежните институции во врска со имунизацијата на Стоматолошките тимови. Сите пријавени СТОМАТОЛОШКИ АСИСТЕНТИ преку системот на веб страната на Стоматолошката комора на Македонија, се уредно дополнуваат во список и така ажурирани списоците секојдневно се доставуваат до институциите, и на крајот на работното време се испраќаат на…

ПРОМЕНИ ВО РЕЖИМОТ НА РАБОТА ВО СТОМАТОЛОШКИ УСТАНОВИ ВО МРЕЖА

13.03.2020 Претставниците на Стоматолошка комора на Македонија денеска остварија повеќе средби со претставници на Министерство за здравство , Фонд за здравствено осигурување , повеќе фирми кои увезуваат и продаваат средства за лична заштита и дезинфициенси. Ссакаме да Ви ги пренесеме заклучоците и донесените одлуки кои се во наш заеднички интерес.   ПРОМЕНИ ВО РЕЖИМОТ НА…

Информации и насоки по однос на вирозата со COVID19

Драги колешки и колеги, Ние, докторите на стоматологија, работејќи ја нашата работа која е од јавен интерес, во моментот сме една од најранливите професии. Стоматолошка комора на Македонија ќе се обиде во следниот период да споделува што е можно повеќе и што е можно поверодостојни информации, поврзани со Вашето живеење и работење во услови на…