ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

Почитувани, Поради настанатата ситуација со добиени резултати за позитивни на корона вирус кај вработен/и во Стручната служба на Комората,како и кај член/ови на органи и тела на Комората и во очекување на резултати на тестирања на останатите вработени кои беа на работните места последниве 10-ина дена,Ве известуваме дека сите активности на Комората, до следно известување,…

Слика од надеж и колективна акција во неизвесни времиња

Советот на FDI вети дека ќе го води светот кон оптимално орално здравје за Светскиот ден на оралното здравје 2020 година Стоматолошката комора на Македонија во семејството на FDI со својата манифестација по повод Денот на оралното здравје, забележана и потврдена од страна на FDI.               ПОВЕЌЕ НА СЛЕДНИОВ…

СООПШТЕНИЕ ОД ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА РАБОТЕЊЕТО НА СТОМАТОЛОШКИТЕ ОРДИНАЦИИ

        Здравствени услуги од специјалистичко–консултативна стоматолошка здравствена заштита и општа стоматологија   По препорака на Комисијата за заразни болести, од 13.05.2020 година сите стоматолошки ординации во Република Северна Македонија  започнуваат со работа. Со тоа стоматолошките услуги на осигурените лица ќе ги пружаат избраните лекари стоматолози и лекарите специјалисти од дејноста орална хирургија,…

Нови информации од Кризната група на СКМ околу отворањето на ординациите

Почитувани, како Кризна група Ве информираме за денешните случувања поврзани со Вашето работење, и тоа : 1. На  денешниот состанок на Комисијата за заразни болести на кој присуствуваа директорот на УСКЦ „Свети Пантелејмон„ Амела Цана и претседателот на Стоматолошка комора на Македонија, Маријан Денковски  се дискутираше за прием и давање на итни, неопходни стоматолошки услуги…

Протоколи, менаџмент и степени на рестрикција

Соодветните документи можете да ги симнете на линковите кои се приложени: 1. Протокол за работа на стоматолошките ординации 2. Нивоа на рестрикции на стоматолошки интервенции 3. Менаџмент на пациени во услови на КОВИД 19

Стоматолошките ординации од 13.05.2020 почнуваат со работа

Почитувани, На денешниот состанок на Комисија за заразни болести (11.05.2020 година) на кој присуствуваа министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Стоматолошка комора на Македонија Маријан Денковски, Комисијата одлучи сите стоматолошки ординации во Република Северна Македонија од 13.05.2020 (среда) година да отпочнат со работа. За сите останати технички детали поврзани со препорачани протоколи за…