НАСОКИ И ОДГОВОРИ НА НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Почитувани колешки и колеги, Уште еднаш ве потсетуваме на некои општи упатства, но и поконкретни објаснувања на некои Ваши прашања во врска со работата на нас, стоматолозите во новонастанатите услови. Следете ги одлуките и препораките на Владата и Министерство за здравство  особено со оглед на изјавата на министерот Венко Филипче дадена завчера  дека епидемијата со…

РАБОТА НА СТРУЧНАТА СЛУЖБА ВО СОСТОЈБА НА ЗАШТИТНИ МЕРКИ

                                    ПОЧИТУВАНИ ,             Ве известуваме дека поради ситуацијата со корона вирусот COVID-19, поради различни причини се додека се во сила вонредните мерки за заштита на Владата на Република Северна Македонија, Стручната служба на Стоматолошката комора на Македонија работи со намален капацитет и само со двајца вработени.   СЕКТОР ФИНАНСИИ НА…

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СКМ Д-Р МАРИЈАН ДЕНКОВСКИ

ПОЧИТУВАНИ КОЛЕШКИ И КОЛЕГИ,   Првин би сакал да искажам голема благодарност на сите колеги што помагаат и учествуваат во подготовка на информативните текстови кои секојдневно ќе ги објавуваме на  веб страната на Комората. И покрај тоа што сме уверени дека сте запознаени со скоро сите случувања околу новонастанатата ситуација со корона вирусот, ние како…

ПРОТОКОЛИ ПРОДОЛЖЕТОК – НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПАНИКА

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПАНИКА , ВРЕМЕ Е ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРЕПОРАКИ И ПРОТОКОЛИ ОД УТРЕ, ПОНЕДЕЛНИК , 16.03.2020 СТАПУВАА НА СИЛА ИЗМЕНИТЕ ДОГОВОРЕНИ СО ФОНДОТ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ПОЧИТУВАА СИТЕ КОИ СЕ ВО МРЕЖА НА СТОМАТОЛОШКИ ЗДРВАСТВЕНИ УСТАНОВИ ВО МРЕЖА , НО ИСТИТЕ ПРЕПОРАКИ, ПОЧИТУВАЈЌИ ГИ НАЈМАЛКУ ПОСОЧЕНИТЕ ПРОТОКОЛИ ОБЈАВЕНИ ОД СТОМАТОЛОШКА КОМОРА…

ПРОТОКОЛИ ЗА РАБОТА ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА

ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ НА СИТЕ ШТО ПОМАГААТ И УЧЕСТВУВААТ ВО ПОДГОТОВКА НА ОВИЕ ТЕКСТОВИ, КОИ СЕКОЈДНЕВНО ЌЕ ГИ ОБЈАВУВАМЕ НА  ВЕБ СТРАНАTA НА КОМОРАТА. НЕ МИСЛИМЕ ДЕКА СЕ ШТО Е ПОТРЕБНО ДА ЗНЕАТЕ ЌЕ УСПЕЕМЕ ДА ГО ГО НАПИШЕМЕ, УШТЕ ПОМАЛКУ МИСЛИМЕ ДЕКА НАПИШАНОТО ВИЕ ВЕЌЕ НЕ ГО ЗНАЕТЕ  И НЕ ГО ПРАКТИКУВАТЕ ВО ВАШЕТО СЕКОЈДНЕВНО…

ПРОМЕНИ ВО РЕЖИМОТ НА РАБОТА ВО СТОМАТОЛОШКИ УСТАНОВИ ВО МРЕЖА

13.03.2020 Претставниците на Стоматолошка комора на Македонија денеска остварија повеќе средби со претставници на Министерство за здравство , Фонд за здравствено осигурување , повеќе фирми кои увезуваат и продаваат средства за лична заштита и дезинфициенси. Ссакаме да Ви ги пренесеме заклучоците и донесените одлуки кои се во наш заеднички интерес.   ПРОМЕНИ ВО РЕЖИМОТ НА…